jun 172019

Veel bedrijven kiezen er tegenwoordig steeds meer voor om een bedrijfspand laten bouwen, het spreekt voor veel potentiële klanten aan als een bedrijf ook een bedrijfspand heeft en niet ergens iets huurt. Hier is verder niks mis mee maar het straalt meer uit wanneer je een bedrijfspand hebt. Het is tegelijkertijd ook gelijk een visitekaartje voor alle klanten, je kunt ze uitnodigen om langs te komen en zo bijvoorbeeld een rondleiding door het hele pand te geven zodat hij of zij weet wat er precies allemaal speelt binnen het bedrijf. Zo bouw je gelijk een relatie op met de klant en dat wil je natuurlijk zo snel en goed mogelijk doen.

Bouwen

Een bedrijfspand laten bouwen is niet zo snel gedaan, er komt een hele voorbereiding aan te pas. In de eerste fase van een bedrijfspand laten bouwen moeten er veel voorbereidingen worden getroffen. Tekeningen moeten door een architect gemaakt worden, aannemers moeten aangesteld worden en eventueel andere vakmensen om zo het project snel en goed af te ronden. De opdrachtgever moet eerst met het bedrijf overleggen wat er allemaal moet gebeuren, hoe hij of zij het voor zich ziet en of er nog specifieke eisen en voorwaarden zijn gesteld. Er worden dus eerst allerlei vragen gesteld voordat de bouw begint. Indien een bedrijf een planontwikkeling afdeling heeft scheelt dit gelijk al erg in kosten, je hoeft namelijk niet eerst nog is een architect in te schakelen die vervolgens een plan opstelt. Dit kan nu binnen het bedrijf gebeuren en kost dus geen geld, je moet namelijk de medewerkers op die afdeling sowieso een uurloon betalen, ze zijn immers in dienst bij jou.

Bedrijfspand laten bouwen

Prijs

Een bedrijfspand laten bouwen is niet goedkoop, het is daarom eerst goed om eerst een aantal vergelijkingen te maken voordat je überhaupt begint met het voorbereiden van dit project. Er moet gekeken worden of het qua budget wel te doen is en of er wel ergens ruimte is om dit neer te zetten. Zo zijn er dus verschillende aspecten om rekening mee te houden. Er zijn veel kosten die hierbij komen kijken, je moet bijvoorbeeld een aannemer aanstellen die gedurende het project alles regelt, een architect die een plan opzet en alles verder uitlegt aan de aannemer. Eventuele andere onderaannemers moeten aangesteld worden als je dit niet via een bouwbedrijf doet, een bouwbedrijf kost namelijk meer dan verschillende aannemers/vakmensen. Vaak worden er dus meer vakmensen aangenomen wat in kosten flink kan verschillen en wat in jouw voordeel werkt.


Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *